OM OSS

Perleporten Kulturhus er det tidligere gamle Honningsvåg Bedehus som ble bygd rundt 1950. Det ble kjøpt av Tore Fosse og Birgit Lähdesmäki Johansen i juni 2011.
Bygget, med sin fantastiske beliggenhet sentralt i
Storgata/Sjøgata, ble oppført som forsamlingshus tidlig på 50-tallet, men de siste 10-15 årene før overtakelsen, forfalt huset kraftig..
Etter overtagelsen ble bygget renovert, og Perleporten Kulturhus  ble en realitet med offisiell åpning 9.juni 2012.

Perleporten Kulturhus er et kjærkomment tilbud i kulturkommunen Nordkapp, og er i dag et levende kulturhus med konserter, forestillinger,  galleri, møtelokaler, selskapslokaler og kafé.
Huset driftes av Perleporten Kulturhus AS, hvor Birgit L.Johansen er daglig leder.
I tillegg til kulturarrangement, egne produksjoner og utleie tilbyr selskapet også konsulenttjenester og produksjonskompetanse innenfor kulturområdet.

1.etg:
I kjelleren finner du Sjøgata Pub, med egetprodusert øl (Nordkapp Nano Bryggeri) og byens beste utvalg i øl. Intimt og koselig lokale, men elementer fra det gamle bedehuset, og mye annet artig.

2.etg:
Andre etasje rommer kafe/bar med skjenkebevilling, samt konsertsal/møtelokale/selskapslokale. Kafeen er åpen hele sommeren. Hele sommeren spilles forestillingen “Our Northernmost life”. Les mer under fanen “Our Northernmost life”.

Perleporten Kulturhus har profesjonelt lydutstyr (PA og backline), og disse investeringene er støttet av Musikkutstyrsordningen (MUO).

Daglig leder
Daglig leder på Perleporten Kulturhus er Birgit Lähdesmäki Johansen. Hun er utdannet lærer. Birgit har utover lærerjobb også jobbet en stor del av sitt liv med ulike kulturprosjekter; film, musikk og sang. I 2012 sa hun opp sin stilling i Nordkapp Kommune for å jobbe og satse på Perleporten Kulturhus.

Produsent
Tore Fosse er produsent på Perleporten Kulturhus. Han er utdannet lærer innenfor musikk og har jobbet som lærer og kulturprodusent i Nordkapp kommune i mange år. Han har også jobbet i flere år innen for film og andre kulturprosjekter i kommunen.

Perleporten Kulturhus

Storgata 19, 9750 Honningsvåg

website builder. Create your website today.